6 Daagse Maria Magdalena Reis

Reisschema & inhoud van de 6-daagse Maria Magdalena reis

 

De 6-daagse Inspiratie Reis is een verkorte variant van de 8-daagse Reis, en bedoeld om jezelf volledig te herontdekken. Wij doen dit op National Park Tara. Het Tara gebergte in het westen van Servië is een zeer bijzondere plaats, vanwege de verborgen piramides, de bronnen en het enige gebied in Europa waar de gouden adelaars nog nesten in de vrije natuur maken.

​​

Eerste dag

Na onze verwachte aankomsttijd, circa 15.30(onvb) uur op het vliegveld Nikola Tesla, Belgrado, vertrekken we met ons vervoer naar Tara National Park in het westen van Servië

We plannen een rustige autorit van circa 180 km, waarbij onthaasten de mogelijkheid biedt om te genieten van een rit door de telkens veranderende landschappen. Naar verwachting zullen we rond 19.00 uur arriveren op het adembenemende Zeleni Cardaci, ons Eco verblijf voor de komende dagen, gelegen op een hoogte van 1397 meter in een ongerept natuurgebied.

Na het inchecken en even opfrissen in onze toegewezen eco-bungalows, starten we met een welkomstdrankje en een kennismakingsrondje. Daarna zullen we samen dineren en heeft een ieder de mogelijkheid om nog even te genieten van het park, de berglucht en de fijne hoog trillende energie, of anderzijds jezelf terug te trekken naar je kamer, en in jezelf te keren.

Vidikovac_Borovo
Tweede dag
We starten met een gezamenlijk ontbijt en daarna de Maria Magdalena-meditatie op het adembenemende ‘Zeleni Cardaci’. Na het ontbijt beginnen wij met de eerste workshop; een Maria Magdalena wandeling in 3 etappes; etappe 1: Loop als klein meisje, etappe 2: Loop als een jonge vrouw en etappe 3: Loop zoals je nu in het leven staat. Onderweg zul je verschillende dingen zien en vinden. Neem ze mee en doe ze in de 3 zakjes, die je vooraf mee krijgt, want deze vondsten zijn voor jou waardevolle inzichten.Aangekomen bij het appartement ben je vervolgens vrij om te doen wat je wilt. Ons advies is om vooral te genieten van de stilte, de energieën en de ‘gouden adelaars’ die je mogelijk kunt waarnemen op Tara, 1 van de 12 Sterrenpoorten van de wereld.
TIP: Zoek tegen zonsondergang een rustig plekje buiten op het domein en keer in jezelf!
Rond 19.00 uur nodigen we je uit om mee te gaan dineren.
Servie_April-11_126
Derde dag
Gezamenlijk Ontbijt en (buiten)meditatie; Mijn Kracht mijn Ik wie ben ik werkelijk .Vervolgens gaan we naar verschillende krachtplekken, waaronder een bezoek aan het klooster, ‘Monastir Raca’. Dit eeuwenoude klooster is een bakermat voor orthodoxe Heiligen en kent een rijke Historie.Ook bezoeken wij de waterval ‘Ladevac’, waar volgens de legende St. George de draak heeft verslagen.We sluiten deze dagexcursie af met een bezoek aan het plaatsje ‘Perucac’, welk bekend staat om de kortste rivier van de wereld; De Reka Vrelo, slechts 365 meter lang, waardoor het ook de ‘jaar rivier’ wordt genoemd. Dit riviertje ontspringt uit een zuivere bron waar we forellen in de meest zuivere vorm tegen de stroom in zien zwemmen, en stort na 365 meter in de dieper gelegen Drina Rivier.Rond 16.00 uur zijn we weer terug, waarna je tijd voor je hebt zelf hebt, Om 19.00 uur gaan we gezamenlijk dineren.
RacaMonastir_Raca
Vierde dag

Vandaag brengen we een bezoek aan Vidikovac Borovo, een uitstulpende uitkijkrots op ruim 1100 meter in de ongerepte natuur. Op deze plek zullen wij de Maria Magdalena Meditatie gaan doen. Tevens is dit bij uitstek de plek om alles ‘letterlijk’ te overzien, dus nemen we tijd om vanaf hier ‘jouw wereld en jouw werkelijkheid’ onder de loep te nemen.

Kruiden excursie:
Indien de reis wordt gemaakt in de periode mei-september, dan kan ook gekozen worden voor een uitstapje naar Zaovine, waar we een wandeling gaan maken in de ongerepte natuur om verschillende kruiden te ontdekken. Hierbij pluk je zelf de kruiden die bij je passen.

‘s Middags ga je jouw eigen persoonlijke kruidenolie maken, waar al je vrouwelijke kracht en energie in komt van de kruiden die je deze ochtend geplukt hebt. Of een vrije middag in te plannen om een lichaamsmassage, masker(van diverse kruiden en fruit)op authentieke wijze van vroeger te ervaren. (alleen van te voren af te spreken)

In de maand april is deze excursie ook in te plannen, echter de natuur biedt dan veel minder soorten kruiden, planten en bloemen.

 kruidenolieServie_April-11_163
Vijfde dag
Gezamenlijk ontbijt en afsluitende Healing-meditatie. Na het ontbijt vertrekken we richting Belgrado. Tussentijds zullen we een bezoek brengen aan het klooster van Johannes de Doper in de regio van Valjevo.Na een kopje kruidenthee rijden we vervolgens door naar Hotel Excelsior in Belgrado. Deze laatste middag ben je vrij om te gaan shoppen in de mooie winkelstraten van Belgrado… Of, ‘Sveta Petka’, de Heilige die symbool staat voor bescherming van de Vrouw, te bezichtigen.We dineren gezamenlijk rond 19.30 uur in het centrum van Belgrado.
Johannes de doperKlooster_Johannes_de_Doper
Zesde dag
Vertrek van Belgrado naar Amsterdam: Na het ontbijt reizen we af naar het vliegveld Nicola Tesla, waar we zullen inchecken voor de terugreis naar Luchthaven Schiphol. Algemene informatie en richttijden
Ontbijt begint doorgaans om 08.30 uur, we eten rustig aan tot circa 09.15 uur, tenzij anders vermeld.
Vertrektijden naar excursies, uitstapjes en bezichtigingen worden ter plekke aangegeven.
Na elke workshop dag wordt er voldoende tijd uitgetrokken om samen de dag te evalueren.Valuta
Hoewel de reis geheel inclusief is, kan het zijn dat je een souvenir wilt kopen. In Servië betaalt men met de Dinar, dus het is dan niet verstandig om met Euro’s te betalen. Vraag de organisatie in dergelijke gevallen om je te helpen met Euro’s omwisselen voor Dinar.Excursies: Excursies zijn vaak seizoen gebonden, dus altijd onder voorbehoud.
golden_eagle-sky
Accommodatie Tara National Park

Tijdens de reis verblijf je in één van de Eco style (green village) huisjes op het Tara-gebergte (national park), 190 kilometer ten westen van Belgrado. De Koninklijke berg van Tara is 1.500 meter hoog, 19.200 hectare en domineert het omliggende land met zijn prachtige bossen. Deze bossen bevatten unieke soorten planten en bomen, waaronder de zeldzame Pancic spar (Picea omorica), die dateert van het prehistorische Tertiair tijdperk. Dit is tevens de enige plaats in heel Europa waar de ‘Golden Eagle’ (gouden Adelaar) nog haar nesten in de natuur heeft.

Groepsgrootte
Met deze reis kunnen maximaal 12 mensen mee. Het minimum aantal is 8. Huisjes worden gedeeld met de mede cursisten op basis van 2-, 4- en 6-persoons huisjes

Accommodatie Tara National Park
Onze reizen zijn ALL-INCLUSIVE, dat wil zeggen…

  • Alle overnachtingen: 1x Hotel Excelsior, Belgrado en 4x in Zeleni cardaci (green village)
  • Maaltijden; Dagelijks ontbijtbuffet en ‘s avonds een gezamenlijk diner zijn inbegrepen
  • Vliegtickets: Vertrek van Luchthaven Schiphol, Amsterdam, of Zaventem, Brussel is mogelijk
  • Transfers van vliegveld Nikola Tesla – Belgrado, Belgrado – Tara Gebergte en v.v.
  • Excursies, workshops, meditaties en spirituele bezigheden

Exclusief
Reis- en annuleringsverzekering

20150625_183051Tara